نشست خبری دومین همایش علمی “مختومقلی فراغی” در دانشگاه شمس

یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۷

معاون آموزشی و پژوهشی موسسه آموزش عالی شمس و رییس ستاد همایش مختومقلی فراغی از برگزاری دومین همایش علمی شاعر و عارف بزرگ ترکمن مختومقلی فراغی در سالن اجتماعات این دانشگاه خبر داد.

دکتر محسن خسروی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه شمس، روز شنبه مورخه ۱۸ فروردین ماه ۹۷ ، در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات اظهار داشت: “دومین همایش علمی مختومقلی فراغی شاعر ترکمن”, با محورهای جهان‌بینی مختومقلی, ابعاد شخصیتی وی, اندیشه‌های عرفانی مختومقلی‌فراغی, تجلی ادبیات وی در ادبیات فارسی, جلوه‌های شعر وی در زمینه اهل بیت(ع), فرهنگ عاشورا و غیره در زمینه مقاله روز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه سال جاری برگزار می‌شود.

وی افزود: این همایش در ۲ بخش شعر و مقاله است و در حوزه شعر, موضوع آزاد و در ابعاد مختلف می‌تواند باشد و موضوع تجلی شعر فراغی در ادبیات فارسی به صورت بخش ویژه مطرح خواهد شد.

رئیس ستاد همایش علمی مختومقلی فراغی تصریح کرد: فراخوان مقاله از ۲ اسفندماه سال ۹۶ آغاز شده و تا ۲۵ فروردین سال جاری ادامه دارد و تاکنون ۹ مقاله و ۱۲ شعر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.

دکتر خسروی تاکید کرد: در سال گذشته نخستین همایش علمی در دانشگاه شمس گنبد برگزار شد و نتیجه, برگزاری این همایش, تدریس ۲ واحد اختیاری زبان و ادبیات ترکمن در موسسه آموزشی عالی شمس بود و امید داریم در سال جاری با برگزاری این همایش بتوانیم رشته زبان و ادبیات ترکمن را وارد این موسسه آموزش عالی کنیم که تاکنون تحقیق برای دروس و محتوای این رشته نیز انجام شده است.

وی یادآور شد: دبیرخانه دائمی این همایش در موسسه آموزش عالی شمس دایر است و ریاست این موسسه در نظر دارد تا موسسه پژوهشی و بررسی ابعاد مختلف مختومقلی را در این موسسه آموزش عالی دایر کند.

رئیس ستاد همایش علمی مختومقلی فراغی گفت: در ۲۰ سال گذشته, برگزاری جشنواره های مختومقلی فراغی تنها به صورت جشن و اجرای موسیقی ترکمن بوده و ما در نظر داریم با برگزاری همایش، ابعاد مختلف شخصیتی و اشعار وی مورد بررسی و شناخت بیشتر قرار گیرد و در کنار این همایش علمی, نمایشگاهی از آثار وی به همراه صنایع دستی ترکمن برگزار خواهد شد.

دکتر خسروی اظهار کرد: این همایش با حضور فرهیختگان و مهمانان کشوری خواهد بود و در روز برگزاری همایش, چند جلد کتاب با موضوع مختومقلی فراغی, که توسط نویسندگان گنبدی به چاپ رسیده, رونمایی خواهد شد.

دبیر علمی دومین همایش مختومقلی فراغی نیز بررسی ابعاد فکری، شخصیتی و آثار این شاعر و معرفی بیشتر آن به جامعه را از اهداف این همایش برشمرد.
امان قلیچ شادمهر افزود: برگزاری همایش علمی این شاعرترکمن از سال قبل با همکاری دانشگاه شمس گنبدکاووس اجرایی شد و فراخوان ارسال مقالات دومین دوره آن از دوم اسفند ۹۶ انجام و تاکنون ۹ مقاله و ۱۲ قطعه شعر به دبیرخانه رسیده است.

وی؛ معرفی شخصیت، جهان بینی، اندیشه های عرفانی، جامعه شناسی، تاثیر و تاثر اشعار مختومقلی وادبیات فارسی، جلوه های محبت به اهل بیت پیامبر(ص) و فرهنگ عاشورا را از محورهای دومین همایش علمی مختومقلی فراغی برشمرد.
شادمهر با بیان اینکه مجموعه مقالات ارسالی به دبیرخانه این همایش ملی پس از داوری در ویژه نامه ای منتشر می شود، اضافه کرد: در روز برگزاری همایش از چند جلد کتاب با موضوع مختومقلی رونمایی خواهد شد.
وی افزود: همچنین ازسوی کمیته اجرایی همایش نمایشگاه کتاب و صنایع دستی برگزار و اجرای برنامه های فرهنگی و هنری پیش بینی شده است.