تأسیس «دبیرخانه دائمی همایش علمی مختومقلی فراغی» در دانشگاه شمس

پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۷

در آستانه برگزاری دومین همایش علمی شاعر عارف و نامدار ترکمن ایرانی ؛ مختومقلی فراغی که به همت پردیس دانشگاهی شمس گنبد کاووس در این موسسه آموزشی برگزار میشود.
طی حکمی از طرف پرفسور علی اکبر رجبی ، ریاست محترم دانشگاه شمس ، جناب مهندس امین هیوه چی بعنوان دبیر این همایش تعیین گردید. تا در راستای اهداف عالی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و تلاش برای برگزاری هر چه باشکوه تر این مراسمات و نیز ارتقاء سطح علمی و آموزشی این همایش گامهای موثری برداشته شود .
شناساندن مقام بلند شاعر گرانمایه ترکمن ، مختومقلی فراغی که از او بعنوان (پدر ادبیات ترکمن ) نیز یاد می شود . از اهداف اولیه این همایش می باشد که برگزاری نخستین دوره این مراسم منجر به اخذ مجوز دو واحد درسی ((زبان و ادبیات ترکمنی )) و تالیف چند کتاب ادبی و تحقیقی در این موضوع گردید.
که باعث مباهات و افتخار برای مجموعه پردیس دانشگاهی شمس گنبد کاووس می باشد.
مهندس امین هیوه چی ، دبیر این همایش در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه ؛ ضمن ابراز خوشحالی از انتخابش و تشکر ازحسن اعتماد ریاست محترم دانشگاه نسبت به انتصابش بعنوان اولین دبیر این همایش ، در ادامه بیان داشت:
مختوقلی فراغی تنها به مردم ترکمن تعلق ندارد بلکه او را بایستی شاعری ملی قلمداد نمود. و تمام سعی این همایش و دبیرخانه دائمی آن بر این محور است که بتوانیم این شخصیت ادبی ، عرفانی و فرهنگی ترکمن را به سایر اقوام و ملیت های مختلف بشناسانیم و اشعار زلال و وحدت آفرین او را در دسترس جوانان جویای حقیقت بگذاریم.
وی همچنین از همه مسئولان شهری و استانی درخواست نمود ؛ تا به این حرکت بزرگ فرهنگی که در پردیس دانشگاهی شمس گنبد کاووس آغاز گردیده است بپیوندند و دین خود را به این مرد بزرگ و شاعر نامدار ترکمن و نیز به مردم فرهنگ دوست منطقه ادا نمایند.