✅اولین همایش ملی صلح و توسعه فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت در دانشگاه شمس

چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

پروفسور علی اکبر رجبی رییس دانشگاه نمونه شمس گنبد کاووس و رئیس اولین همایش ملی، دانشگاه، صلح و توسعه اظهار کرد: در یکی از بزرگترین و منحصر به‌‌فردترین رویدادهای علمی کشور و استان گلستان، اولین همایش ملی، دانشگاه، صلح و توسعه توسط مؤسسه آموزش عالی شمس گنبد و با مشارکت انجمن علوم سیاسی ایران و انجمن مطالعات صلح ایران در ششم اردیبهشت در تالار زیبای شقایق های مؤسسه برگزار می‌شود.

رئیس همایش ملی دانشگاه، صلح و توسعه خاطر نشان کرد: از یک سال گذشته با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، زیرساخت‌های لازم برای برگزاری این همایش بزرگ فراهم و فراخوان مقاله این همایش در بهمن ماه سال گذشته منتشر شد که جمعاٌ ۱۲۲ مقاله از پژوهشگران و صاحب نظران برجسته کشورمان از سراسر ایران و جهان واصل شد که ۸۹ چکیده مورد پذیرش واقع شد و در کتاب چکیده مقالات همایش به چاپ رسید.

پروفسور رجبی در ادامه افزود آئین نامه افتتاحیه این همایش با حضور استادان برجسته کشور در رشته‌های علوم سیاسی ؛ روابط بین الملل، جامعه شناسی، روان شناسی، فلسفه و … و با حضور رئیس انجمن علوم سیاسی ایران و هیأت مدیره این انجمن و رئیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران و هیأت مدیره این انجمن و مسؤولین و صاحب نظران این عرصه از سراسر کشور برگزار خواهد شد.

ایشان افزود: محورهای همایش شامل: نقش آموزش عالی در صلح و توسعه پایدار، نقش آموزش‌های مجازی در صلح و توسعه پایدار، نقش اخلاق علمی در صلح و توسعه پایدار، چالش‌های آموزش عالی در دستیابی به صلح و توسعه پایدار، جایگاه صلح در برنامه‌های درسی آموزش عالی، دانشگاه، صلح و سند چشم انداز ۱۴۰۴، دانشگاه، صلح و اقوام ایرانی، چشم انداز (آینده) صلح و توسعه پایدار در آموزش عالی، نقش نخبگان دانشگاهی در صلح و توسعه، فلسفه صلح و توسعه پایدار و ضرورت ان در آموزش عالی، دانشگاه، صلح و حقوق بشر دوستانه، دانشگاه، صلح و نفی تروریسم و خشونت، نقش تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی در ترویج صلح است.
رجبی که قریب ۲۰ سال ریاست دانشگاه رازی کرمانشاه، کردستان، صنعتی شاهرود و علوم قرآنی و دبیر هیأت امناء دانشگاه‌های غرب کشور را بر عهده داشته و از دانشمندان فیزیک هسته‌ای کشور است افزود: در حالی اولین همایش ملی دانشگاه، صلح و توسعه در دانشگاه شمس گنبد برگزار می‌شود که بیش از سه دهه است که صلح و آرامش از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا رخت بربسته و این منطقه به پرآشوب ترین مناطق جهان تبدیل شده و سرعت و شتاب رخدادها به قدری بالاست که تعقیب و درک دقیق و صحیح آن‌ها را دچار مشکلات جدی نمونده است. سؤالات مطرح آن است که ریشه این حوادث و آشوب‌ها چیست؟ چرا کشورهای منطقه نمی‌توانند با گفتگو و دیپلماسی مسائل خود را حل کنند؟ عوامل بروز و ظهور تروریسم و خشونت در این منطقه چیست؟ و سؤالات مطرح با محورها و موضوع همایش عبارتند از: توسه پایدار چه نقشی در ایجاد صلح و آرامش دارد؟ دانشگاه چه نقشی در ایجاد توسه پایدار و صلح دارد؟

امید است این همایش با یافتن پاسخ‌های مناسب برای سؤالات فوق گامی مؤثر در تبین و تحلیل نقش دانشگاه در ایجاد توسعه پایدار و نیز رسیدن به صلح دائمی در این منطقه و سایر نقاط جهان بردارد و از این طریق نقش مهم و تاثیرگذار دانشگاه و آموزش عالی در توسعه و صلح را به ویژه در کشور عزیزمان ایران نهادینه کند.