🔵 دومین همایش علمی مختومقلی فراغی و آئین افتتاحیه دبیرخانه دائمی در دانشگاه شمس گنبد

چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

دومین همایش علمی؛ شاعر نامدار و عارف بزرگ ترکمن؛ مختوم قلی فراغی در دویست و هشتاد و پنجمین سالگرد تولد این چهره فرهنگی و ادبی ایرانی در پردیس دانشگاهی شمس گنبد کاووس برگزار گردید .
این مراسم باشکوه که بمناسبت بزرگداشت این شاعر گرانقدر در سالن اجتماعات شقایق های شمس انجام گرفت ؛با تلاوت آیاتی چند از کلام ا… مجید آغاز شد.
و سپس داوران بخش علمی این همایش که مقالات و اشعار رسیده به دبیر خانه این همایش را داوری نموده بودند، به جایگاه مخصوص دعوت گردیدند.
اسامی فرهیختگانی همچون ؛ محمد قوجقی، دکتر اراز محمد سارلی ،دکتر ابراهیم کلته،دکتر یعقوب رحیمی داشلی برون ،عبدالحکیم مختومی و دکتر امانقلیچ شادمهر از جمله این اسامی بودند.
هیئت داوران نفرات برگزیده بخش مقاله نویسی را از بین تعداد۴۳ مقاله رسیده به دبیر خانه همایش به ترتیب زیر اعلام نمودند.
نفر اول: نظر محمد گل محمدی نفر دوم: دکتر بهروز قزل نفر سوم :عبدالرحمان عبادی راد برگزیدگان خلاصه ای از مقالات خویش را در این همایش بصورت سخنرانی ارائه نمودند .
همچنین در بخش مسابقه شعر نیز آقایان حاج مراد آق و ابراهیم پورقاز و قمرالدین سیدی توانستند حائز رتبه های برتر شوند.
اجرای موسیقی ترکمن توسط هنرمندان نوجوان ونیز رونمایی از سرود مخصوص دانشگاه شمس از دیگر قسمت های این برنامه بود.
از نکات قابل توجه و با اهمیت این دوره از همایش علمی مختوم قلی فراغی، ارسال مقالات متعدد از سایر کشور ها بود که شرکت کنندگان از کشورهایی مانند؛ سوئد،ترکمنستان و افغانستان نیز در این رویداد فرهنگی شرکت کرده بودند.
از نکات بارز و برجسته این همایش حضور وسخنرانی پرفسور علی اکبر رجبی ، ریاست محترم دانشگاه شمس بود که ایشان با توجه به موضوع همایش .
به ریشه یابی اصوات موسیقی و نیز ارتباط موسیقی با شعر و خصوصا با اشعار مختومقلی فراغی پرداخت.
ایشان با اشاره به اشعار وحدت افرین مختومقلی و ارادت وی به ائمه اطهار بیان داشتند:شاعران و عارفانی مانند مولوی و فراغی بی شک به اسرار الهی اگاه بوده اند و بایستی از این سرچشمه الهی بهره ببریم،
پرفسور رجبی که بنیانگذار این همایش نیز میباشند در ادامه سخنان خود به تلاش‌های صورت. گرفته از طرف این دانشگاه برای ایجاد دوره کاردانی و کارشناسی ادبیات ترکمنی ونیز تاسیس کمیته علمی برای پیگریی ایجاد این دوره اشاره نمودند.
پایان بخش این مراسم برگزاری ایین گشایش دبیر خانه این همایش بود که با حضور چهره های برجسته فرهنگی ،ادبی و اجتماعی ترکمن صحرا برگزار گردید.