اولین همایش ملی “دانشگاه، صلح و توسعه” در دانشگاه شمس گنبدکاووس

پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷

اولین همایش ملی “دانشگاه، صلح و توسعه” با حضور تعداد قابل توجه ای از دانشمندان و فرهیختگان در این حوزه و از جمله روسای انجمن های علوم سیاسی و انجمن علمی مطالعات صلح ایران در تالار اجتماعات شقایق های این دانشگاه  برگزار گردید.

این همایش که از رویدادهای بزرگ علمی و فرهنگی سطح منطقه محسوب  می شود برای نخستین بار در کشور در دانشگاه شمس گنبد کاووس برگزار شد.

برخی از موضوعات و محورهای این همایش که چکیده مقالات رسیده به دبیرخانه آن در کتاب مستقلی به چاپ رسیده است به شرح ذیل می باشد:

نقش آموزش عالی در صلح و توسعه پایدار

چالش های آموزش عالی در دستیابی به صلح و توسعه پایدار

نقش آموزش های مجازی در صلح و توسعه

علم و فن آوری و گروه های تروریستی در خاورمیانه

این همایش در ساعت ۹:۳۰ صبح با قرائت آیاتی چند از کلام ا… مجید توسط قاری برجسته  دکتر سعید رجبی کار خود را آغاز نمود و سپس رئیس همایش به ایراد سخنرانی پرداختند. پروفسور علی اکبر رجبی ضمن خوش آمد گویی به مهمانان همایش، با اشاره به آیات قرآن مجید که به خلقت هستی و نحوه آفرینش جهان پرداخته است، بیان داشتند که متاسفانه بخش اعظمی از عمر خلقت بشر به جنگ و خونریزی گذشته است و با وجود تاکید قرآن به صلح و برادری، هنوز هم شاهد این اختلافات و درگیری ها در سطح جهان هستیم.

پس پایان سخنان دکتر رجبی که مزین به شعری از حضرت حافظ بود، دکتر امیر هوشنگ میرکوشش دبیر علمی همایش به ارائه رئوس برنامه ها پرداخت و پس از ایشان نیز دکتر سید عبدالامیر نبوی، ریاست انجمن علوم سیاسی ایران به جایگاه دعوت شدند و از اقدامات صورت گرفته توسط دانشگاه شمس برای برگزاری این همایش تقدیر نمودند. دیگر سخنرانان این بخش از برنامه های همایش آقایان دکتر مجتبی مقصودی، رئیس انجمن علمی مطالعات صلح ایران و حجت الاسلام حسین محمدیان، پژوهش گر برتر حوزه و دانشگاه بودند که هر یک به مباحثی پیرامون موضوع صلح و توسعه پرداختند.

سپس مراسم تبادل تفاهم نامه های همکاری فی مابین دانشگاه شمس با انجمن های علوم سیاسی و مطالعات صلح ایران انجام گرفت.

پس از استراحتی کوتاه و انجام پذیرایی، در بخش بعدی مربوط به انجمن علوم سیاسی ایران، ارائه دهندگان مقالات برتر آقایان دکتر جهانگیر کرمی، دکتر محمد تقی قزلسفلی، دکتر محمد جواد کاشی، دکتر سعید شکوهی و دکتر نبوی  در موضوعات مختلف مرتبط با سرفصل های همایش به ارائه مقالات خود پرداختند.

همچنین در بخش مقالات انجمن علمی صلح ایران نیز آقایان دکتر مجتبی مقصودی، دکتر علی مرشدی زاد، دکتر محمد باقر شاملو و دکتر علیرضا سلطانی  به ایراد سخنرانی پرداختند.

با فرا رسیدن زمان ملکوتی اذان و به جهت اقامه نماز جماعت و نیز پذیرایی ناهار از مهمانان همایش در تالار زیبا و مدرن مجموعه باران دانشگاه شمس، ادامه مراسم به بخش بعدی موکول گردید.

در این بخش تعدادی از مقالات ارائه شده بصورت سخنرانی مطرح شد. ریاست این بخش برعهده دکتر مسعود مطلبی بود. سخنرانان دیگر این قسمت، آقایان دکتر علی محمد زاده، دکتر محمد مهدی نادری و خانم ها دکتر فریده محمدعلی پور، سیده مسعوده میر مسعودی و سرکار خانم ملیحه خسروی مدیر گروه روانشناسی و از اساتید دانشگاه شمس بودند که ایشان مقاله ای تحت عنوان (نقش انعطاف پذیری شناختی در صلح و سازگاری اجتماعی) را ارائه دادند.

در پایان این مراسم ضمن اهدا تقدیرنامه به مهمانان و سخنرانان همایش، گواهی حضور در این همایش علمی نیز به شرکت کنندگان اعطا گردید.