|

دیدار خبرنگاران با مسئولین موسسه آموزش عالی شمس در سومین همایش علمی اشعار و اندیشه های مختومقلی فراغی

 

پروفسور رجبی : ترکمن ها را انسانهای شریفی می دانم

لطیف ایزدی – دانشگاه شمس گنبد روز یکشنبه ۲۰ مرداد از خبرنگاران و اصحاب رسانه تجلیل کرد . در این مراسم پروفسور رجبی رئیس دانشگاه شمس سخنانی گفت که جالب توجه بود. رئوس سخنان پروفسور رجبی به شرح ذیل است :

خبرنگاران زبان گویای جامعه هستند اگر خبرنگاران جایگاه واقعی خودشان را پیدا کنند این همه دزدی اتفاق نمی افتاد. خبرنگاران ایرادات را بگویند حسن ها را هم بگویند .

جمعیت قابل توجه منطقه ترکمن هستند من هم در این منطقه بزرگ شدم ترکمنها را انسانهای شریفی میدانم .‌ به مردم ترکمن علاقمندم . مجوز تدریس زبان ترکنی را از وزارت علوم رفتیم .

همایش علمی مختومقلی را برگزار کردیم دبیرخانه دائمی را در دانشگاه راه اندازی کزدیم . مناجات نامه مختومقلی برای من تکان دهنده است مختومقلی آخرت را میدید. حلقه اتصال شیعه و سنی است .از طریق مختومقلی میتوانیم وحدت را ارتقا بخشیم .

شمس یک دانشگاه غیرانتفاعی تمام عیار است . از لحاظ علمی در استان اول هستیم. نام دانشگاه برگرفته از شمس المعالی قابوس بن وشمگیر است کسی که منطقه را ساخت.

به ما کمک کنید . امکانات داتشگاه را معرفی کنید .فرزندان خبرنگاران از پرداخت شهریه ثابت در ترم یک معاف هستند . / روزنامه گلشن مهر شماره ۱۸۶۴

گنبدکاووس – ایرنا – معاون آموزشی موسسه آموزش عالی غیردولتی شمس گنبدکاووس اعلام کرد که سومین همایش علمی اشعار و اندیشه های مختومقلی فراغی، شاعر و عارف ترکمن نیمه اول شهریور امسال در این مرکز آموزش عالی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر اسحاق کُر روز یکشنبه در نشست خبری برگزاری این همایش علمی، اظهار داشت: پس از برگزاری موفق دو دوره قبلی همایش علمی اشعار و اندیشه های مختومقلی فراغی توسط این مرکز آموزش عالی و راه اندازی دبیرخانه دائمی این شاعر و عارف ترکمن، سومین همایش آن نیز با فراخوان از علاقه مندان به شرکت در این رخداد فرهنگی برگزار می شود.

وی با اشاره به جایگاه مختومقلی فراغی شاعر عارف و نامی ترکمن در بین مردم استان گلستان، گفت: باید تلاش شود اشعار و اندیشه های عرفانی و اسلامی این شاعر شهیر ترکمن در سطح ملی و مردم دیگر نقاط کشور تبیین شود.

دکتر کُر یادآور شد: با وجود سال ها برگزاری بزرگداشت مختومقلی فراغی در سالروز ولادت وی در اردیبهشت ماه هرسال، اما هنوز این شاعر عارف و نامی ترکمن چهره شناخته شده ای در سطح ملی نیست که باید با فعالیت های علمی و کاوش در اشعار و اندیشه های او، وی را در سطح ملی نیز بشناسانیم.

وی تصریح کرد: تبیین اندیشه های عرفانی و اسلامی مختومقلی فراغی و ارادت و محبت او به اهل بیت (ع) می تواند یکی از ارکان مهم در تقویت وحدت و همبستگی بین مذاهب اسلامی باشد.

معاون آموزشی موسسه غیردولتی شمس گنبدکاووس همچنین با اشاره به برگزاری دوره آموزشی زبان و ادبیات ترکمن در این مرکز آموزش عالی که از دو سال پیش با مجوز وزارت علوم، تحقیات و فناوری انجام می شود، گفت: هم اکنون در هر ترم تحصیلی بین ۲۵ تا ۴۵ نفر در این دوره که اختیاری و رایگان است، شرکت می کنند.

دکتر کُر افزود: این موسسه به دنبال ارتقای این دوره آموزشی به کد مقطع تحصیلی کاردانی یا کارشناسی است اما برای تحقق آن نیاز به حضور بیشتر علاقهمندان به فراگیری این دوره تا چند برابر ظرفیت فعلی است.

به گزارش ایرنا، پروفسور علی اکبر رجبی رییس موسسه آموزش عالی شمس گنبدکاووس نیز در ارتباط تلفنی با تبریک روز خبرنگار به خبرنگاران حاضر در نشست، گفت: به فرزندان خبرنگارانی که در این موسسه تحصیل کنند علاوه بر ۵۰ درصد تخفیف شهریه در مدت تحصیل، شهریه ثابت ترم اول نیز بخشیده خواهد شد.

به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن درسال ۱۷۳۳ میلادی برابر با ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد و سال وفات او را ۱۷۹۰ میلادی مطابق با ۱۱۶۹ شمسی ذکر کرده اند.

مختومقلی فراغی درکنار چشمه عباساری در دامنه کوه سونگی داغ درگذشت و پیکرش به روستای آق تقای در ۴۰ کیلومتری غرب مراوه تپه (منتهی الیه شرق گلستان) منتقل و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپرده شد.

اشعار این شاعر بزرگ ترکمن دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان او به چندین زبان زنده دنیا مثل انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.

مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی شاعر و عارف شهیر ترکمن هر ساله در ماه اردیبهشت با حضور مقامات فرهنگی ایران و بعضا کشور ترکمنستان در محل آرامگاه او در جوار روستای آق تقای شهرستان مراوه تپه برگزار می شود.

نوشته‌های مشابه